The Gathering Technical blog

TG23 Design, og 10 Gigabit til deltakere!?

10 Jan 2023, by from Tech, Tech:Net,

Etter fler år uten å få bygge et stort nettverk i påskehytta vår, Vikingskipet, så er det endelig snart tid for TG igjen.

Partnere

Vi viderefører det gode samarbeidet med våre venner i nLogic og Juniper Networks, og skal i år, som tidligere bygge kjernen i nettverket på Juniper MX-plattformen. Nytt av året så vil Juniper Networks også levere det trådløse nettverket basert med Juniper Mist. Vi gleder oss veldig til å prøve ut dette og det fortjener sin egen blogpost.

Vi fortsetter med Telenor som ISP og de vil som tidligere år levere oss 50G fordelt på 5x10GbE linker mot Telenor sin ruter i Hamar.

Nextron vil som tidligere stå for server leveransene.

Første dataparty med 10G til deltakere på bordene?

Fler og fler hovedkort og laptoper kommer nå med nettverkskort som har NBASE-T støtte. Det vil si at nettverksporten kan oppnå en linkhastighet på 2.5G, 5G og 10G (som regel i tillegg til 10/100/1000). TG var tidlig ute med gigabit til deltakerene, nå vil vi være tidlig med også høyere hastigheter på bordradene. Vi ønsker å se hvor utbredt dette er i utstyret som tas med på TG, og hvordan etterspørselen på dette er, samt legge tilrette for mer bruk av båndbredde i nettverket vårt. Bruk mer båndbredde!

Juniper Networks har derfor latt oss låne et lite knippe EX4300-48MP svitsjer som støtter 2.5GbE, 5GbE og 10GbE i tillegg til gode gamle 1GbE. Noen av disse kommer vi til å plassere ut på noen deltakerbord, såklart uten ekstra kost for deltakeren. Nøyaktig hvilke rader disse blir plassert på håper vi å kunne si noe om innen det åpnes opp for seating, men plasseringen av disse avhenger av hvordan ting blir plassert fysisk i Vikingskipet.

Design

Årets design bygger videre på designet og erfaringer fra TG19, samt planarbeidet vi rakk før TG20 ble avlyst. Justeringer vi har gjort:

  • Gjøre (omtrent) alt av L3 på MX480 som nå vil stå fysisk plassert på tele (derav nytt navn r1.tele)
  • Utskutte distribusjonsswitcher fra ringen for å redusere behov for mange lange parallelle kabelstrekk (eksempelvis d1.bird)
  • Aggregering av uplinkene til distribusjonsswitchene på gulvet med 2 stk QFX5120 i taket (d1.roof) for å redusere fiberstrekk til taket.
  • Et SRX4600 cluster for å gjøre NAT av ymse og litt eksperimentering.
  • En av VC-distribusjonsswitchene på gulvet blir basert på EX4300-48MP. Denne skal håndtere uplinkene til tilsvarende switcher på bordene. Denne vil få 2x40G uplink til taket. På tegningen heter denne d1.floor, men det er ikke sikkert den vil stå fysisk der den er tegnet inn.

Nettverksdiagram

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo