The Gathering Technical blog

TG og KANDU Open Sourcer wannabe og gathering.org-koden!

01 Apr 2019, by from Systemstøtte

Over en årrekke har Wannabe, “crew-systemet” til The Gathering, utviklet seg til å bli et ganske sindig system for å ta i mot søknader til crew, generere dataunderlag til ID-kort, holde oversikt over hvem som skal rydde når, matallergier, og en hel skog av andre funksjoner som brukes for å avvikle The Gathering hvert eneste år.

Og i nesten like mange år har folk ønsket å bruke Wannabe til andre arrangementer enn TG. Dette er noe vi har lyttet til og i en lengre tid har det vært planlagt å slippe Wannabe som Open Source slik at du selv kan ta det i bruk – og bidra tilbake.

Hovedgrunnen til at det ikke har skjedd er den vanlige: Det krever at vi går litt over koden og sjekker at det ikke er noe åpenbart idiotisk der på sikkerhetsfronten, og så må vi faktisk gjøre litt praktisk planlegging av hvordan ting skal organiseres. Ikke mye, men litt.

I hvert fall siden jeg arvet “hovedansvaret” for wannabe i slutten av 2016, og Core:Systems ble “Rebootet”, har det ligget i kortene at Wannabe sin kildekode skulle slippes.

Så hvor er den?

Vel, teknisk sett ligger den på github, men fordi det er TG om et par uker har vi bestemt oss for at den rette tiden å slippe koden ikke er akkurat nå, siden eventuelle “katastrofalt dumme bugs” vil få så store konsekvenser. Derfor annonserer vi heller at koden vil bli sluppet offentlig litt etter TG, og den datoen er satt og godkjent som: 1. Juni 2019.

I samme slengen vil vi også legge ved koden som ligger bak gathering.org, da det ikke er noen grunn til at dette skal være lukket.

Så nå har dere noe å se fram til!

Om dere har noen spørsmål, ta gjerne kontakt på discord! (å finne discord’en vår er overlatt til leseren som en ferdighetsprøve).

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo