The Gathering Technical blog

Wannabe – hva er det egentlig?

09 Feb 2018, by from Systemstøtte

Wannabe er et evig mysterium. En stor dinosaur med svære misfostrede armer og bein, en ekstra hale og noen store, unormale kuler. Kort fortalt så er Wannabe TGs “management-system” for frivillige.

Wannabe?

De fleste kjenner nok Wannabe som det systemet der man søker seg inn i crewet på TG. Fyller ut side opp og side ned med utrolig finskrevet og bearbeidet tekst, i håp om at man kanskje endelig kommer inn i crewet, eller i håp om at man får fortsette å være med. (misforstå meg rett her, vi trenger maange i crew). Systemet lar deg så vente, noen venter litt, andre venter lenge. Og plutselig en dag får man en slik velkomst-mail fra Wannabe om at “tjohei, kom å bli med i crew, da!”. Da har Wannabe gjort sitt for deg, tenker du. Nå er Wannabes funksjonalitet for deg bare en enkel liste over hvem du er crew-buddies med.

Men hva ANNET brukes Wannabe egentlig til?

Som du sikkert las øverst så er Wannabe en dinosaur. Og med det så menes det at på et eller annet tidspunkt ble bestemt at alt skal styres fra Wannabe. Du har naturlige funksjoner som hører til i Wannabe, som behandling av crew og søknader, utsendelse av SMS, epostliste-administrasjon, oppmøte, ernæring og medisinsk informasjon og lignende. Men så har du jo også ting som Logistikk-systemet til TG, lost and found, Akkrediterings-modul, sovekart og styring av infoskjermer.

Det betyr at: en deltaker har mistet noe, hva gjør crewmedlemmene som skal sjekke etter det? De bruker Wannabe. Når en skal dele ut akkreditering til en journalist, hva må du gjøre? Logge deg på Wannabe. Du vil oppdatere sovekartet? Logg deg på Wannabe. Få ut informasjon til deltakerene via de mange info-skjermer? Logg deg på Wannabe.

Et flott kaos..

Du må virkelig ikke misforstå meg her, fordi Wannabe er et veldig bra system, med sin egen lille sjarm. Det er bare en dinosaur. Og som alle andre dinosaurer så er de svære, vanskelig å ha med å gjøre og trøblete å ha oversikt over. Men det funker! Wannabe fungerer, gjør det det skal og bare tråler videre.

Systems sin oppgave i dette

Vi er jo Systems, og vi skal ha kontroll på dette. Vi administrerer alle modulene, oppdaterer de, vedlikeholder de og gir de den etterlengtede kjærligheten de trenger. Vi gjør også andre ting, som å gi tilganger og godkjenne profilbilder.

Wannabes fremtid

Det som er “inn” i dag er jo mikrotjenester, la frontend skrike til backend igjennom et RESTful API, som naturligvis er stateless og famler i mørket. Det er nok også dit Wannabe skal, om noen år. Segmentering av tjenestene som Wannabe tilbyr er nok en av de beste veiene å gå. En egen liten by av docker-konteinere som snakker sammen og samarbeider i harmoni for å gi brukeren det en måtte ønske. Ahh, for en flott fremtid..

Og til syvende og sist så prøver vi bare å ha system..

get it? Systems, system? Eh….

Vi ses på TG!

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo