The Gathering Technical blog

Tech:Online?

19 Mar 2020, by from Tech

Da ble TG avlyst i disse COVID-19-tider. Nok er sagt om det, men mye var alt satt i bevegelse. Mange arbeidsdager er lagt ned i det.

Og vi (TG-crewet) prøver å stable på bena et alternativt arrangement i hurten og sturten, TG:Online. Hva dette vil være vet vi ikke helt enda, men det er uansett klart at Tech sin rolle vil være svært begrenset når vi ikke lenger skal levere nettverk og internett til 5000 mennesker.

Så jeg begynte å lure litt på hva vi kan gjøre?

En av tankene jeg har hatt er at vi har en masse nettverksutstyr vi ikke får brukt til noe. Jeg hadde selv behov for å labbe, så tok med meg litt stash hjem og så hva jeg fikk til.

Stue-lab, med “kant”, “distro” og “core”.

Så jeg leker litt med tanken på om vi klarer å levere noe sånt for flere? Vi har jo et tredvetalls konsoll-kabler og masse skjermer og NUCer på lager.

Man kan labbe virtuelt, men det har bare ikke den samme “feelingen” som fysisk utstyr har.

Hva om vi setter opp noe ala riggen på bildet, smeller konsoll-kabler på alt og lager en slags “capture the flag”-konkurranse der folk får mulighet til å konfe utstyret så pc’er kommer på nett? For å gjøre det litt gøy smeller vi på noe skjermer som “pinger” internett og litt sånt, med et webcam man kan følge med på? Gudene vet, men det høres gøy ut å prøve.

Aner ikke om det lar seg gjøre, men i mellomtiden labber jeg videre. Bli gjerne med i diskusjonen på TG sin Discord (#tech-kanalen) om dette er interessant!

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo