The Gathering Technical blog

The Gathering’s driftsløsninger – Del 2

31 Jan 2021, by from Systemstøtte

Heisann!
Selv om det ikke ble et TG21 i Vikingskipet i år, jobber vi i Systemstøtte videre med vår driftsløsning. For del 1 se The Gathering’s driftsløsninger

I denne lille posten tenker vi å skrive litt om hvordan vi gjør nettverket med utstyr fra Fortinet:
FortiGate 601E som brannmur
FortiSwitch 1048E som switcher
FortiAnalyzer VM

FortiGatene kjører i et Active/Passive cluster. Switchene satt opp med FortiLink. Dette gjør at vi kan styre hele nettverket fra et sted. Alt er selvfølgelig satt opp med IPv6 (og IPv4).

For å sikre redundans på switchene er de satt opp med MCLAG (Multi-Chassis Link Aggregation Group) og alle servere er koblet med minst 1 10Gbps link til hver switch (LACP). Internett fra Nexthop er koblet til begge switchene. Dette gjør at vi kan miste en FortiSwitch og en FortiGate uten at det merkes på tjenestene vi leverer. Alt har redundant strømforsyninger tilkoblet UPS og aggregat.

For å sikre at de mest kritiske løsningene vi har, har vi starter å leke med last balansere i FortiGate. Dette gjør at vi kan kjøre 2 eller flere servere som svarer på 1 IP adresse. Med helsesjekker blir servere som ikke svarer tatt ut av drift automatisk og tilbake når de responderer og er anset som friske.

Eksempelvis så kjører gathering.org med et slikt oppsett i dag. En “Virtual Server” som videresender trafikken til 2 servere. Dette gjør at vi i teorien kan miste en fysisk server uten at nettsiden går ned. Dessverre er vi ikke helt i mål med å få alle tjenester som kreves for nettsiden redundante. Vi snuser i tillegg på Kubernetes, men mer om det senere. De fleste tjenestene våre kjører som konteinere i Docker.

FortiAnalyzer

Vi bruker FortiAnalyzer for å følge med på trafikken som treffer nettverket vårt. Det er ikke veldig mye brukt, men alltid kult å kunne se hva som skjer ute på internett. Pluss veldig nyttig for feilsøking.

Har du spørsmål? Du finner flere av oss i #tech på TG sin Discord server.
Vi snakkes!

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo