The Gathering Technical blog

The Gathering’s driftsløsninger

06 Mar 2020, by from Systemstøtte

Hvordan drifter vi egentlig gathering.org, Wannabe og alle de andre tjenestene som TG bruker?

Tenkte å blogge litt om hva vi i KANDU:Systemstøtte har drevet med den siste tiden.

Systemstøtte er i dag både en del av KANDU og et TG crew. Skillet her er for tiden litt uklart. Men det gir jo mening at de som utvikler og drifter crew systemet til TG, starter litt før de fleste andre, og tjenester som Jira trenger kjærlighet med (u)jevne mellomrom. Det innlegget her skal ikke handle om strukturen i arbeidsgruppa, men greit å være klar over at det gjøres mye også utenom The Gathering.

Vi har en stund jobbet med å fornye avtalene rundt hosting av servere, og fikk rett etter nyttår i havn en avtale med Nexthop AS for colocation. Spesifikt 20 rack units i et topp moderne datasenter i nærheten av Oslo.
For en organisasjon med frivillige gjør tilgang 24 timer i døgnet ting mye lettere.

Colocation?

Colocation eller colo som det ofte kalles, er kort fortalt tilgang på datahall til å plassere servere og/eller nettverksutstyr. Leverandøren av datasenteret tar for seg drift av strøm, kjøling og annen infrastruktur. Vi fått tilgang på et «halv-rack» (20U).

1U er 4,44 cm i høyden, og standard 19 inch rack er på 48,2 cm i bredden. En vanlig server er fra 1U til 4U, spesielt om du har mye disker kan den være enda større. Les mer om colocation på nexthop.no

Nettverk

Vi har også jobbet med vår partner Fortinet for å bygge en nettverksløsning til å bruke i det nye racket. Sammen med Fortinet har vi kommet frem til en løsning som vi er veldig fornøyd med.

(Med andre ord, det bør holde en stund fremover)

Under konfigurering av utstyret

Internett er levert av Nexthop over 2 redudante gigabit linker. Vi har fått et /26 nettverk med IPv4 og en /48 med IPv6. Vi kommer også tilbake med en ny bloggpost når vi hatt litt mer tid med utstyret.

Servere

Via samarbeidsavtalen vi har med Nextron på The Gathering, har vi gjennom årene fått litt servere. Målet er å flytte alt over til racket vi har hos Nexthop og vi er allerede godt i gang. Basefarm har også hjulpet oss med servere, litt utstyr og møtelokale.

Vi har mange spennende planer for driftsmiljøet fremover, og detaljene der vil helt garantert komme i en ny bloggpost etterhvert. Per nå er miljøet hos Nexthop tenkt til alt fra produksjonsmiljøer med Gathering.org og Wannabe til testing av nye løsninger og for å mette behov for hosting som crewet har før og etter selve arrangementet.

Merk at vi fremdeles kommer til å ha servere i skipet under The Gathering, dette er bare for tjenester som må kjøre utenfor TG.

Edit: TG20:Online

About

TG - Technical Blog is the unofficial rambling place for The Gathering.

Collaborators

nlogic logo juniper logo nextron logo fortinet logo telenor logo nexthop logo